Prata med våra belysningsexperter vardagar mellan kl 9 och 15 Greenled valon asiantuntijat apunasi020-104488

Turnkey belysning

Greenled levererar belysningslösningar som en turnkey tjänst inklusive design, installation och idrifttagning. Ur köparens synvinkel är det enkelt och smärtfritt att köpa turnkey belysning eftersom inga av de egna resurserna spenderas på projektledning. Istället kan du förlita dig på att våra experter levererar en belysningslösning av hög kvalitet anpassad efter dina behov.

Fråga mer

Fördelarna med turnkey belysning

Traditionellt sett är köp av belysningslösningar inte den enklaste av processer, eftersom det är många faser, många aktörer och mycket arbete. Vanligtvis involverar belysningsförnyelseprojekt en designbyrå, en belysningsleverantör, en grossistfirma, en entreprenör och kundens egen projekthantering.

Ut köparens synvinkel har turnkey belysning många fördelar:

  • Istället för flera kontakter har kunden endast en person och ett företag att förhandla med
  • Ett företag har totalansvar för hela projektet
  • Ansvar sprids inte ut bland flera olika aktörer
  • Kunden sparar tid och pengar genom att inte behöva köpa varje del av processen separat

Komponenterna i turnkey belysning

Vår nyckelfärdiga belysning är en komplett tjänst som innehåller:

Utöver föregående kan kunden välja att ta med belysningsunderhåll i serviceavtalet.

Outotec Turula

”Greenleds expertkunskaper gjorde vår tillvaro mycket enklare. Som köpare behövde vi inte lägga ned så mycket av vår egen tid på att leda projektet, som enkelt kunde ha lett till förseningar och fel. Alla beräkningar och avtal var mycket transparenta, armaturerna levererades och överlämnades enligt överenskommelsen. Jag har sällan varit med om projekt som flutit på så här smidigt.”

Marko Hyvärinen,
produktionsutvecklingschef, Outotec Turula

Belysningsinvestering eller hyresavtal?

Belysningsförnyelser i företag hanteras oftast som investeringar. Investering i fasta tillgångar och att belasta balansräkningen är dock inte det enda, och ofta inte det mest lönsamma alternativet. Investeringsbeslut tenderar att vara svåra och företagskapital anses ibland vara bättre investerat någon annanstans. Istället för att skjuta upp belysningsförnyelsen bör företaget överväga alternativet att hyra armaturer.

Genom att hyra spenderas inget företagskapital på belysningsförnyelsen. Dessutom uppnår du energibesparingar med modern LED-teknik och får alla fördelarna med den nya belysningslösningen.

Läs mer

Belysning som en tjänst

Skulle du föredra att frigöra alla dina resurser från belysningsunderhåll? Vårt koncept Belysning som en tjänst omfattar kontinuerligt belysningsunderhåll och fjärrövervakning under hela avtalsperioden.

I LaaS (Lighting as a Service) fortsätter Greenled att ansvara för belysningslösningen. Vi övervakar belysningen åt dig, ser till att allt fungerar som planerat och säkerställer ett funktionellt belysningssystem under hela avtalsperioden.

Läs mer