Prata med våra belysningsexperter vardagar mellan kl 9 och 15 Greenled valon asiantuntijat apunasi020-104488

Investering eller hyresavtal?

Varför spendera pengar på belysning när du kan använda dem till produktiv verksamhet? Belysningsförnyelser hindras ibland på grund av kampen om kapitalet i företag. Resultatet blir att belysningsförnyelser skjuts upp ett år eller två, i väntan på att investeringsfönstret ska öppnas. Att skjuta upp förnyelsen är emellertid inte det bästa valet eftersom underhåll av den gamla belysningen hela tiden ger merkostnader.

Investering är inte det enda alternativet

Istället för att investera i ny belysning beslutar sig många företag för att hyra belysningslösningen. I ett hyresavtal betalar företaget en månadsavgift för bara belysning eller belysning plus underhåll.

Med ett månatligt hyresavtal uppnår du energibesparingar med modern LED-teknik och får alla fördelarna av den nya belysningslösningen. Samtidigt sparas företagets kapital för mer strategiska investeringar.

VAD KOSTAR DET ATT VÄNTA? LADDA NER EXEMPELKALKYLERING

Att skjuta upp belysningsförnyelsen kostar reda pengar. Extrakostnaderna orsakade av hyresmodellen kan täckas redan genom att låta bli vänta ett halvt år eller mer före anskaffningen.

I vår exempelkalkylering ser du hur uppskjutandet av belysningsförnyelsen syns i företagets kassa och hur mycket mer du sparar om du skaffar belysningen genast med hyresavtal.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fördelarna med hyresavtal

Utan att äga belysningen får kunden alla fördelar med bättre belysning, som energibesparingar, komfort, arbetsplatssäkerhet och bättre försäljning.

  • Inget behov av investering
  • Det är enklare att budgetera eftersom hyran är jämnt fördelad över hyresperioderna
  • Företagets kapital sparas för mer strategiska investeringar
  • Hyran hålls utanför balansräkningen
  • Garantin för hyresavtalet skyddar kunden från överraskande brister