Den nya Phi-produktfamiljen – bländningsfri belysning för kontor, skolor, butiker och industri

maj 4, 2021

Den nya Phi-produktfamiljen – bländningsfri belysning för kontor, skolor, butiker och industri

Greenled har introducerat ett nytt sortiment inomhusarmaturer med mikroprismor. De nya armaturerna Phi Vision, Phi Linear och Phi Modul ger mjuk belysning för olika inomhusmiljöer med låga bländningsvärden.

Enligt Jani Kaaresto, produktchef på Greenled, har man tagit hänsyn till de ökade kraven i den kommande EN 12464-1-standarden för inomhusbelysning i designen av Phi-produktsortimentet.

”Den reviderade standarden för inomhusbelysning rekommenderar högre belysningsnivåer – men det ska inte leda till höga bländningsnivåer. Phi-armaturer har en bred belysningsöppning som säkerställer en jämn och homogen belysningsyta och bländningsfri belysning med högre lumeneffekt.”

Phi Vision – stil och kvalitet för kontors- och skolbelysning

Phi Vision passar bra för både allmän- och arbetsstationsbelysning i kontor och skolor. Armaturens belysningsyta med mikroprismor är jämn och homogen och armaturens utseende ger ett intryck av kvalitet och prestige. Bländningsvärdena är låga och den breda öppningen ger mjuk och användarvänlig belysning.

Phi Visions metod för kontinuerlig installation är perfekt för att skapa långa, obrutna ljuslinjer.

Bild: Phi Visions metod för kontinuerlig installation är perfekt för att skapa långa, obrutna ljuslinjer.

Installation och användning – båda aspekterna har övervägts i designen av Phi Vision. Armaturen är enkel att ansluta och behöver inte öppnas under installationen. Det finns inga synliga skruvar och ramen har en fördjupning längst upp där alla sladdar och kablar kan döljas.

Phi Visions upp- och nedljus kan justeras separat med en drivkrets, som möjliggör människoorienterad belysning.

Läs mer om Phi Vision

Phi Linear – bländningsfri belysning för butik och industri

Phi Linear är en kostnadseffektiv armatur med mikroprismor för behov i butiker och inom renindustrin. Belysningsytan i den här armaturen är jämn och homogen, vilket bidrar till bländningsfri belysning av hög kvalitet.

Belysningen i den här lokalen skapades med Phi Linears kontinuerliga installation med regelbundna profiler. Ytluminansen på en armatur med mikroprismor är låg och bländningsvärden förblir låga även i längsgående riktning.

Bild: Belysningen i den här lokalen skapades med Phi Linears kontinuerliga installation med regelbundna profiler. Ytluminansen på en armatur med mikroprismor är låg och bländningsvärden förblir låga även i längsgående riktning.

Phi Linear är lika enkel att ansluta som Phi Vision. Båda produkterna har stöd för kontinuerlig installation, som är en ny installationsmetod som används för vissa Greenled-produkter. Enligt kontoansvarig Emilia Nummenpalo, som arbetar i nära samarbete med entreprenörer, har den nya installationsmetoden välkomnats varmt ute på fältet.

”Kontinuerlig linjär installation har hyllats både av slutkunder och entreprenörer. Installationsmetoden anses vara mycket enkel och snabb – inga separata MEK-belysningsskenor för upphängning behövs, vilket innebär att lösningen är kostnadseffektiv och installationen kan slutföras utan några ”gimmickar”.”

Armaturen Phi Linear har en hög belysningseffekt och strukturen är mycket kostnadseffektiv – standardfärgen för ramen är galvaniserat stål.

Läs mer om Phi Linear

Phi Modul – en butiksarmatur designad för Tego taksystem

Phi Modul är designad för nordiska behov och kan enkelt och snabbt monteras på ett upphängt Tego-taksystem. Armaturen finns i sex längder som motsvarar de vanligaste profil- och gallerdimensionerna som används i taksystemen.

Phi Modul har samma homogena belysning med yta av mikroprismor som Phi Linear och Phi Vision och den breda öppningen ger ett mjukt slutresultat med ett lågt bländningsvärde.

Phi Modul-armaturen är designad för Tego-systemtak som används i butiker.

Bild: Phi Modul-armaturen är designad för Tego-systemtak som används i butiker.

Läs mer om Phi Modul