KONTORSBELYSNING ÖKAR ARBETSEFFEKTIVITETEN

Under vardagarna tillbringar en kontorsarbetare mer än halva sin vakna tid på jobbet. God arbetseffektivitet består av flera faktorer, en av de viktigaste är en funktionell och trivsam arbetsmiljö. Även de minsta belysningsrelaterade problemen kan påverka arbetet: för mycket eller otillräcklig belysning, ojämn belysning, en spotlight från fel håll eller en distraherande reflektion på en datorskärm.

Bra kontorsbelysning är mer än bara funktionell allmänbelysning. Kontorsbelysning kan stötta olika arbetssituationer och belysning kan styras på rumsnivå, på enskilda arbetsstationer eller till och med på personnivå. Utöver att ta hänsyn till olika arbetssituationer och belysningsbehov, kan väldesignad kontorsbelysning även bidra till att förbättra arbetseffektiviteten.

HUR SKA BRA KONTORSBELYSNING VARA?

Mysig. Belysningen bidrar till att skapa en mysig miljö. Arbetsmiljön är som bäst när alla kan justera belysningen för sin arbetsstation. Vi är alla unika individer med olika belysningsbehov. Till exempel kan äldre ögon behöva extra belysning för precisionsarbete.

Ökar arbetseffektiviteten. Belysning som ökar effektiviteten är inte automatiskt samma sak som hög ljusintensitet. Effektivitet innebär rätt mängd ljus, rätt typ av ljus i rätt riktning. Effektiv belysning bländar eller stör inte, utan bidrar till att kunna koncentrera sig på jobbet.

Uppiggande. Styrka och färgtemperatur på belysningen kan programmeras för att matcha och stärka naturlig dygnsrytm. På så sätt kan belysning även påverka hormonella funktioner och därmed personers energinivå och effektivitet på arbetet.

Justerbar. Att justera belysningen i mötesrummet och för din arbetsstation påverkar atmosfären och arbetseffektiviteten. Kundmöten kan börja med att belysningen justeras så att den passar alla – vad kan väl vara ett bättre sätt att inleda framgångsrika förhandlingar?

Kompenserar dagsljus. När det är ljust ute tar dagsljussensorn hänsyn till det, och justerar ljusmängd och kvalitet på belysningen inomhus. Belysningen i ett fönsterlöst rum kan också imitera dagsljus.

Smart. Närvarosensorer slår på belysningen när en anställd kommer, och stänger av den när arbetsstationen inte används. Belysning som automatiskt kan slås på och stängas av gör miljön mer praktisk, säker och innebär energibesparingar.

FOKUS PÅ PERSONALENS VÄLBEFINNANDE MED KONTORSBELYSNING

Kvaliteten och mängden kontorsbelysning påverkar medarbetarnas energinivå, effektivitet och välbefinnande i stor utsträckning. Med hjälp av Greenleds experter kan du hitta den mest lämpliga belysningslösningen för ditt kontor, med pålitlig och säker leverans.

Kontakta oss för mer information om Greenleds lösningar för kontorsbelysning.

Lämna en kontaktförfrågan till våra experter.