Prata med våra belysningsexperter Greenled valon asiantuntijat apunasi020-104488

Logistikbelysning

Logistikens betydelse i dagens affärsverksamhet är i ständig tillväxt. Antalet produkter och tjänster växer hela tiden, avstånden blir längre, leveranstiderna kortare och allt flera produkter kräver kylförvaring. Logistikanläggningar har ofta väldigt stora lokaler och i fryshus finns ingen tillgång till dagsljus. På grund av detta är energiuttaget och kostnaderna höga för belysning. Det bästa sättet att reducera kostnaderna är att installera effektiva belysningslösningar som minimerar energiuttaget och minskar underhållskostnaderna.

Mervärde finner man i smarta belysningar och smart belysningsstyrning: LED-belysningar erbjuder helt nya möjligheter gällande livslängd, tillförlitlighet och effektivitet, och de lämpar sig utmärkt för kalla temperaturer. Högre belysningsnivå och bättre bländskydd främjar medarbetarnas produktivitet, hjälper förebygga till exempel felplock, och förbättrar arbetstrivseln.

Smart belysning för logistik

Att använda funktionellt anpassad smart belysning i logistikanläggningar förbättrar produktiviteten och har ett direkt samband med ett minskat antal olycksfall.

Det är typiskt att man i logistikutrymmen vill få ut så mycket ljus som möjligt från varje belysningspunkt samtidigt som man håller ett öga på energikonsumtionen. I höga byggnader är det svårt att lysa upp hela hyllan när den ligger mellan hyllplan som kan vara upp till 10 meter höga. Energieffektiviteten är viktig i stora logistikhallar som annars också förbrukar mycket energi. Ljusmängden i dessa utrymmen är standardiserad och det lönar sig inte att pruta på bekostnad av arbetseffektiviteten eller säkerhet.

För upplysning av logistikbyggnader är det viktigt att känna till styrningens fördelar och att kunna följa upp energibesparingarna. Smart styrning möjliggör även områdeskontroll i lokalen. Det lönar sig inte att lysa upp hela den stora hallen med full effekt. Istället kan man med hjälp av sensorer öka ljuset just där som truckarna rör sig och dit de är på väg.

Då belysningen integrerats i fastighetsautomationssystemet fungerar belysningen tillsammans med övrig fastighetsautomation, till exempel ventilation och uppvärmning. Med smart styrning kan man få reda på användningsfrekvensen i olika typer av utrymmen och på så sätt effektivisera användningen av dessa utrymmen. Smart styrning av belysning i logistiklokaler effektiviserar användning av utrymmen genom att enbart belysa de områden som används. Genom detta kan man uppnå energibesparingar upp till 90 % på belysningsdelen.

Greenleds belysningslösningar för logistikutrymmen

Hos oss på Greenled erbjuder vi de mest kostnads- och energieffektiva lösningarna på marknaden till alla typer av industribyggnader. Eftersom vi utför belysningsplanering för industrilokaler själva, vet vi vad kunden behöver och kan göra planeringen effektiv. Tydliga instruktioner, bra produkter och pålitliga styrsystem gör planeringsarbetet snabbt och enkelt.

Du kan planera belysningssystemen för industri själv eller vända dig till oss. Vi vill göra ditt arbete så lätt som möjligt.

92%

AV VÅRA KUNDER REKOMMENDERAR GREENLED UTAN FÖRBEHÅLL.

Lämna en kontaktförfrågan till våra experter.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.