Prata med våra belysningsexperter vardagar mellan kl 9 och 15 Greenled valon asiantuntijat apunasi020-104488

Analys och belysningsdesign

Våra proffs har många års erfarenhet av belysning i olika miljöer och av att hantera olika branscher. När det är som bäst skapar belysning ett betydande mervärde för företaget, medarbetare och ägare. Lyckad belysningsförnyelse är resultatet av noggrann analys, expertkunskaper och förståelse för kundens behov.

Att förstå dina behov

Kundfokus är ett av våra kärnvärden och det syns i allt vi gör. Vi tycker det är viktigt att förstå dina värderingar, dina mål och dina affärsambitioner för att leverera en lyckad belysningsförnyelse.

Olika verksamheter har olika mål för belysning, till exempel komfort, säkerhet, produktivitet eller ökad försäljning. För att uppnå olika mål finns det olika sätt att anpassa och designa belysningslösningar. På Greenled utvecklas och tillverkas produkterna hos oss i Finland, så att vi snabbt kan reagera och anpassa oss efter kundernas behov.

Lär känna fastigheten

Varje fastighet analyseras på plats av våra belysningsproffs. Vid analystillfället mäter vi ljusnivåerna och går igenom utmaningarna och nackdelarna med aktuell belysning. Vi ser också till att vi förstår alla faktorer och detaljer som påverkar den framtida lösningen, som byggnadens utformning och belysningskraven för olika arbetsuppgifter. I vårt analysteam finns både design- och installationskunskaper, på så sätt ser vi till att vår lösning är både väldesignad och praktisk.

Fördelarna med att uppdatera en belysningslösning går längre än att eliminera den gamla belysningens nackdelar. Ny belysning ger mervärde. Belysning kan hjälpa dig att exempelvis förfina kundupplevelsen, förbättra arbetsplatssäkerheten eller öka arbetsproduktiviteten.

Designa belysningslösningen

Varje belysningslösning omfattar en detaljerad belysningsplan. En belysningsplan är en simulering av den nya lösningen, som bland annat innefattar antal armaturer och deras placering, belysningsstyrningsplaner samt framtida belysningsnivåer i varje utrymme.

Vid belysningsförnyelse ska belysningsdesignen inte kompromissas, eftersom designprocessen är en mer komplex uppgift än att bara välja rätt watt och lumen. Genom att designa armaturernas optik kan designern bestämma hur ljuset distribueras och hur bra det fungerar i en given miljö. I butiker, till exempel, används belysning för att belysa de vertikala ytorna av produkterna för att få dem att sticka ut från hyllorna.

Tack vare vår långa erfarenhet och expertis vet vi ett och annat om de mest funktionella belysningslösningarna i olika miljöer. Varje fall är dock unikt och därför arbetar vi nära ihop med våra kunder för att hitta den mest lämpliga lösningen. I de flesta fall slutar det med en anpassad belysningslösning som kombinerar rätt optik, energi, färger och kontroller.

Ta fram kalkylerna

Förutom belysningsplanen tar vi fram kalkyler som hjälper dig att motivera din investering. Kalkylerna omfattar exempelvis energibesparingar, miljöpåverkan, intjänandeperiod och LCC-beräkningar. Med hjälp av våra transparenta kalkyler kan du enkelt se hur mycket den nya lösningen kostar, vilka besparingarna är och vilken typ av mervärde det ger företaget och fastighetsägarna.

Kontakta oss

Valteri-skolan Ruskis

”Det var fantastiskt att ha proffs som designade belysningen. Resultatet är uppenbart, den nya belysningen förbättrar bekvämlighet och säkerhet, vilket är mycket viktigt på vår skola. Nu kan vi tydligt se vad vi gör och barnen är säkrare när de rör sig på skolan. Under de mörka årstiderna känner vi oss också mer energifyllda när det finns tillräckligt med ljus.”

Helena Pekkarinen,
serviceförman, Valteri School Ruskis