5700 nya Greenled-belysningar kommer att lysa upp Finlands huvudstad

juni 19, 2018

5700 nya Greenled-belysningar kommer att lysa upp Finlands huvudstad

Greenled Oy levererar sitt andra betydande parti LED-utebelysningar till Helsingfors. Före slutet av 2019 kommer innerstadens vägar och parkgångar att lysas upp av 5700 nya Greenled-belysningsarmaturer.

Greenled Oy som utvecklar och tillverkar sina armaturer i Kempele, Norra Österbotten i Finland blev valda till belysningsleverantör för utebelysning i Helsingfors stad i en upphandling som genomfördes våren 2018. Detta är Helsingfors stads andra betydande upphandling där stadens kvicksilverlampor i gatu- och parkområden byts ut mot energieffektiva LED-lampor. Greenled som vann även den föregående upphandlingen har redan levererat ca 2000 armaturer till staden. I och med den andra upphandlingen kommer staden att få ytterligare omkring 5700 armaturer tillverkade av Greenled.

“För oss är Helsingfors stad en betydande kund. Vi är verkligen glada att vi blivit utsedda till leverantör också i stadens andra upphandling. Gatubelysning är ett viktigt affärsområde för oss och vi satsar starkt på dess utveckling och tillväxt”.

De viktigaste kriterierna i anbudsförfarandet var belysningens livscykelkostnader och totalekonomiska fördelaktighet. I valet lades stor vikt även på att belysningen inte bländar och att den kan motstå skadegörelse.

”De utvalda belysningarna passar Helsingfors stadsbild. För staden är det här en betydande upphandling eftersom de nya belysningarna förbättrar både stadens energieffektivitet och invånarnas trygghet”, säger Olli Markkanen, direktör för Helsingfors stadstekniska enhet.

Mer information:

Jaakko Jääskeläinen
Sales and Product Manager, Street lighting, Greenled Oy
+358 20 1255 841
jaakko.jaaskelainen@greenled.fi

Per Lindblom
Sverigechef, Greenled AB
+46704201313
per.lindblom@greenled.se