Finsk LED-teknik i stora volymer till Sverige

januari 24, 2018

Finsk LED-teknik i stora volymer till Sverige

Företaget Greenled från finska Kempele grundade i våras ett dotterbolag i Sverige och hittade samtidigt en väg mot en kraftig tillväxt. Belysningen av en multisportarena i Trollhättan utgör den viktigaste av flera stora affärer som företaget hittills fått i Sverige. I år förutspås omsättningen i Sverige att öka kraftigt.

Greenleds vd Pertti Tahvanainen är inte överraskad över att verksamheten i Sverige fått en så bra start. ”Vi visste att det fanns utrymme för oss i Sverige. Den finska kvaliteten och teknologin samt Greenleds helhetskoncept inom belysning tilltalar även svenska kunder. ”Dessutom är vi strategisk partner till Osram i Sverige, precis som i Finland. Det har en stor betydelse för kunderna”, berättar Tahvanainen.

För Greenleds lösningar används det mycket kompletta styrsystemet ”Osram Encelium” som belönats som det bästa i Europa och som förbättrar den redan höga energieffektiviteten hos LED-belysning. Intresset för systemet växer snabbt i hela världen, eftersom en smart styrning av belysningen inte bara ger besparingar utan även har visat sig förbättra säkerheten, produktiviteten och trivseln i arbetet.

Det finska moderbolaget Greenled Oy har ökat sin omsättning kraftigt de senaste fyra åren, och omsättningen för 2017 uppskattas bli över 18 miljoner euro. Bolaget kommer att publicera sina officiella nyckeltal i mars. ”Vi tror på en fortsatt stark tillväxt, och Sverige bidrar till den ökade tillväxttakten”, bedömer Pertti Tahvanainen.

Viktiga faktorer för Greenleds tillväxt är den goda kundinsikten och de smarta totallösningarna inom belysning samt en gedigen produktkunskap. På Elmässan i Malmö kommer företaget att presentera fyra nya produkter som alla tas fram och tillverkas på anläggningen i Kempele. ”Vi är säkra på att dessa produkter kommer att väcka stort intresse i Sverige”, säger Pertti Tahvanainen.

Mer information:
Greenled Oy,  Sverigechef Per Lindblom, tel.+46704201313, per.lindblom@greenled.se

Leverantören av LED-belysningslösningar Greenled Oy är ett företag i Kempele, Finland, som för några år sedan flyttade all sin produktion från Kina tillbaka till Finland. Företaget växer kraftigt och har redan ett dotterbolag i Sverige och Tyskland.