GE OSS EN STJÄRNHIMMEL

I samband med en renovering av belysningen i skolans aula önskade kunden nya armaturer med låg energiförbrukning och långa underhållsintervall. På grund av hur lokalen är beskaffad, med ett golv som stiger i avsatser mot den bakre änden av aulan, blev det dyrt och tidsödande för kunden att titt som tätt byta ut de gamla armaturerna. Dessutom ville man uppnå en trevligare färg på ljuset, så att inte kontrasten gentemot byggnadens övriga belysning skulle vara så stor.
De ursprungliga lysrörsarmaturerna ersattes med Omega 67W-armaturer med färgtemperaturen 4000K. Den speciella ”stjärnhimmelsbelysningen” – små punktljuskällor placerade mellan de linjära armaturerna – fick vara kvar enligt kundens önskemål.

Utöver armaturerna installerade vi även DALI-dimmers, som gör det möjligt att få precis rätt ljusmängd i lokalen. I och med belysningsomvandligen ökade ljusmängden betydligt och färgtemperaturen blev bättre. Med den nya belysningen uppnås en energibesparing på 78 % jämfört med den tidigare T10-lysrörsbelysningen.

78%

ENERGIBESPARINGAR

Långlivad trygghet

Aktuella produkter

Lämna en kontaktförfrågan till våra experter.